In de donkere dagen voor Kerst zijn er heel wat mensen die behoefte hebben aan licht, troost of een hart onder de riem. Gelukkig zijn er ook heel veel mensen van goede wil die dat willen brengen. Een lokaal engelenproject verbindt mensen anoniem met elkaar. Zij hoeven elkaar dus niet te kennen en dat mag zelfs zo blijven. De lokale organisatie zorgt ervoor dat de Kerstengel weet wie hij of zij vier weken lang mag verrassen met post, lekkers of wat moois.

Juist nu behoefte aan engelen

In deze tijd van afstand bewaren, is er meer dan voorheen behoefte aan nabijheid, zorg voor elkaar en ruimte voor spontaniteit. Juist dat wordt nu meer dan voorheen gemist. Verschillende kerken hebben de afgelopen jaren ervaringen opgedaan met engelenprojecten. Juist nu lijkt deze ervaring van pas te komen. Die ervaring willen we delen, zodat het op meer plaatsen een vlucht kan krijgen. Natuurlijk met andere kerken, maar ook met verenigingen, clubs of groepen. We delen dit vanuit onze christelijke inspiratiebronnen, maar als engel hoef je geen gelovige te zijn, lid van de juiste kerk of religie. Kerstengel zijn is iets universeels. Iedereen van goede wil, kan meedoen.

Doe mee!

De wereld een klein beetje mooier maken. Wie wil dat nou eigenlijk niet? Klik op één van de knoppen hieronder om te lezen hoe je mee kunt doen.

Zelf een engel worden?

Sluit je aan bij een project bij jou in de buurt en doe hier inspiratie op.

Zelf een project starten?

Lees hoe je dat kunt doen en meld je aan op deze site.