Engelen zijn bijzondere mensen die er even voor een ander willen zijn. Soms komen ze onverwacht, soms heb je er lang om gebeden en soms worden ze naar je gestuurd vanuit bijvoorbeeld de kerk, een vereniging of wijkcentrum. Maar altijd zijn ze er voor iedereen die wat extra licht, troost en aandacht kan gebruiken. Zo brengen ze een sprankje hemel op aarde.

Wat doe je als Kerstengel?

Als engel ga je in de weken voor Kerst vier keer langs de deur met opbeurende kaartjes, teksten, gedichten, kleine cadeautjes, tekeningen, kaarsjes, bloemen, eigen gebakken lekkers, of wat je ook maar kan verzinnen. Je levert dit alles anoniem op een adres dat je krijgt van een organiserende kerk, vereniging of club.

Wie kan Kerstengel worden?

Iedereen die het belangrijk en leuk vindt om iemand die wat extra aandacht, troost en licht verdient hiermee te verrassen. Van jong tot oud en van groot tot klein. Je bent bovendien altijd anoniem als Kerstengel.

Wanneer ben ik een Kerstengel?

Vanaf de eerste zondag van Advent, 29 november, ben jij een Engel. Tijdens de vier weken van Advent blijf je in deze rol. De vier zondagen van Advent vallen op de volgende data: 29 november, 6 december, 13 december en 20 december.

Wil jij een Kerstengel zijn?

Kijk of er een deelnemende kerk, vereniging of club is bij jou in de buurt en meld je daar aan als engel. Je krijgt van deze organisatie een adres waar behoefte is aan een Kerstengel. Mocht er bij jou in de buurt geen engelenproject zijn, dan kun je er natuurlijk altijd één starten. Klik hier voor meer informatie over het opstarten van een eigen engelenproject of word een zelfstandige engel. Je kunt het materiaal van deze site gewoon gebruiken!